Kyckling med parmaskinka och balsamsås
Betyg  (1356 st)

Mitt betyg:

Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienserna med mathem.se

Kyckling med parmaskinka och balsamsås

Kycklingfilé slås in i parmaskinka och blir läckra knyten i krämig sås som smaksatts med balsamvinäger, oregano och vitlök.

Antal portioner

Ingredienser

  • 500 g kycklinglårfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk oregano
  • 4 skivor parmaskinka
  • 2 dl Arla® vispgrädde
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk konc kycklingfond
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 150 g sockerärter
  • 200 g cocktailtomater
  • ½ dl plockad oregano

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Bryn den i smör i en stekpanna. Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form. Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök. Häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Dela sockerärterna och cocktailtomaterna och servera till kycklingen. toppa med oregano.

Tips:

kyckling lårfilé kan bytas ut mot kycklingfilé.

Källa:

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 470 kcal
  • Protein: 32 g
  • Kolhydrater: 11 g
  • Fett: 32 g
Lägg i varukorg

Finns i din varukorg