Kyckling med parmaskinka och balsamsås
30 min

Kyckling med parmaskinka och balsamsås

Snabb middagsfavorit med kycklingfilé, parmaskinka och krämig sås som snabbt får mycket smak från balsamvinäger, oregano och vitlök.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (1428 st)

Mitt betyg:

Kyckling med parmaskinka och balsamsås

Snabb middagsfavorit med kycklingfilé, parmaskinka och krämig sås som snabbt får mycket smak från balsamvinäger, oregano och vitlök.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk torkad oregano
  • 4 skivor parmaskinka
  • 2 dl Arla® vispgrädde
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk kycklingfond
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 150 g sockerärter
  • 200 g cocktailtomater
  • ½ dl plockad färsk oregano

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Bryn den i smör i en stekpanna. Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form. Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök. Häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Dela sockerärterna och cocktailtomaterna och servera till kycklingen. Toppa med oregano.

Tips:

kyckling lårfilé kan bytas ut mot kycklingfilé.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 470 kcal
  • Protein: 32 g
  • Kolhydrater: 11 g
  • Fett: 32 g
Skriv ut