Kycklinglår i ugn

Kycklinglår i ugn

45 min Huvudrätt
Denna enkla rätt med saftiga kycklinglår som tillagas i ugnen är sagolikt god. Såsen kokas i samma panna som kycklingen steks. Sedan hälls såsen, som består av soltorkade tomater, parmesan, chili flakes och grädde över kycklingen i formen och lagas klar i ugnen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kycklinglar-i-ugn/

Gör så här

Kyckling:
  • Värm ugnen till 180°.
  • Krydda kycklingen med salt och peppar. Hetta upp smör i en stekpanna. Bryn kycklingen runt om. Lägg över i en ugnsform.
  • Stek soltorkade tomater, vitlök och chili på medelvärme i stekpannan med fettet kvar 2-3 min. Vispa ner vin, grädde, smulad buljong och parmesanost. Sjud 2-3 min. Smaka ev av med salt.
  • Häll såsen över kycklingen. Tillaga mitt i ugnen 30-40 min, tills kycklingen har en innertemperatur på 82° inne vid benet.
  • Servera kycklinglår i ugn med valfritt tillbehör.
Klart!
Energi:

665 kcal

Protein: 50 g
Kolhydrater: 5 g
Fett: 49 g

Ingredienser

Kyckling:
Kycklinglår med skinn och ben
900 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
1 msk
Sås:
Strimlade soltorkade tomater
1 dl
Vitlöksklyftor, finhackade
2
Chili flakes
1 tsk
Vitt vin
2 dl
3 dl
Hönsbuljong
1 tärning
Parmesanost, finriven
50 g
Till servering:
Ris, couscous eller bulgur
4 port
Blandad grönsallad

Håll koll på tempen

Perfekt innertemperatur för kycklinglår är 82° (intill benet).

Lär dig mer om innertemperaturer: Innertemperatur - kyckling, torsk, fläsk, med mera