Kall sås till lax

Kall sås till lax

10 min
En kall gräddfilssås smaksatt med stenbitsrom, hackade örter, dijonsenap och citronskal passar alldeles utmärkt till lax i olika former. Rör gärna ihop såsen i god tid innan servering så smakerna hinner sätta sig. Denna sås är även god att servera till panerad fisk!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kall-sas-till-lax/

Gör så här

  • Rör ihop alla ingredienser. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  • Låt stå kallt ca 30 min så smakerna sätter sig.
Klart!

Stenbitsrommen kan bytas ut mot tångcaviar.

Energi:

115 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 4 g
Fett: 9 g

Ingredienser

3 dl
Stenbitsrom
2 msk
Färsk gräslök, finskuren
2 msk
Rödlök, finhackad
2 msk
Dijonsenap
1 tsk
Citron, finrivet skal
1
Salt och svartpeppar