Arnaud Morbier AOP opast 29% hårdost 3500g
Prova Arnaud Morbier AOP opast, en smakrik ost med antydan av nötighet. Den är en perfekt ost till ostbricka! Osten, från Falbygden, har en lång historia. Någon gång under 1800-talet började herdarna vid foten av Jurabergen göra Morbier. Morbier har en karakteristisk linje av aska i mitten. Askan tog herdarna från lägereldarna och det var från början ett sätt att skilja morgon- och kvällsmjölken åt. Askan höll dessutom insekter och bakterier borta. Kanten på osten är naturligt borstad, färgen är gulbrun. Osten tillverkas idag i området kring byn Morbier i Saint Claude-regionen i östra Frankrike. Morbier är ett självklart val när du letar efter goda ostar till ostbricka.
Näringsdeklaration
Ingredienser
Opastöriserad MJÖLK, salt, syrningskultur, löpe, färgämne (E153).
Allergener
Innehåller: mjölk
Näringsvärde
|
Energi
pr. 100 g
1479 kJ / 354 kcal
|
|
Fett
pr. 100 g
29 gram
|
|
varav mättat fett
pr. 100 g
20 gram
|
|
Kolhydrat
pr. 100 g
0 gram
|
|
varav sockerarter
pr. 100 g
0 gram
|
|
Protein
pr. 100 g
22 gram
|
|
Salt
pr. 100 g
1,6 gram
|
Förvaringstemperatur
Förvaras vid högst: 8°C
Hållbarhet
105
Återvinning
Producerat
Frankrike
Artikelnummer
65999 1x3500 g
Streckkod
2340405000006
Vikt/volym
3500 g
Relaterade produkter
Artiklar
Välj rätt hårdost
En guide till svenska hårdostar
Lagrad ost – vad är det?
Vad är kittost?
Vilken ost smälter bäst?
Hur mycket ost per person? Så mycket ost bör du servera
Allt du behöver veta om fårosten Manchego