Pollinera mera med Humlan!
Arla® Familjefavoriter

Pollinera mera med Humlan!

Nyhet:

Humlans ekologiska sortiment växer!

Arla® Familjefavoriter har fått sällskap av fler ekologiska produkter under namnet Humlan. Förutom vår milda ost finns nu även Naturell Cream Cheese, mjölk med längre hållbarhet och riven ost – alla i större förpackningar som gör det enkelt för familjen att välja ekologiskt. Familjefavoriter Humlan är gjorda på 100% ekologisk mjölk från Arlas gårdar, där naturfrämmande bekämpningsmedel är ett minne blott!

Humlan – Ekologiskt och bra för pollinatörerna!

Bin, humlor och andra pollinerare är avgörande för vår matproduktion och den biologiska mångfalden. På ekologiska gårdar, där inga konstgjorda bekämpningsmedel används, finns i genomsnitt 50% fler arter av växter och pollinerare. Med andra ord, när du väljer Humlan, hjälper du både naturen och dig själv.

Alla kan agera och hjälpa våra pollinatörer, följ Humlan!

Facit till mjölkbaksidan

Är du här för att hitta svaret på quizet från mjölkpaketet? Klicka nedan för att se facit!

  1. Under en dag kan humlan besöka närmare 3000 blommor. Rätt svar är B
  2. Humlan och andra flitiga pollinerare är viktiga för den biologiska mångfalden. Rätt svar är O
  3. På en ekogård finns i genomsnitt 50& fler växtarter och pollinerare. Rätt svar är M
  4. Humlan kan lasta massor av pollen och nektar på bakbenen i de så kallade pollenbyxorna. Rätt svar är BU
  5. Vilken växt finns inte på bilden? Rätt svar är S, Blåsippa

Svaren skapar det latinska namnet BOMBUS! Hade du alla rätt?

Hur kan jag hjälpa våra pollinatörer?

Har du en frodig trädgård eller en grön balkong? Då kan du hjälpa våra superhjältar på traven. Här berättar vi hur.

Hur kan jag hjälpa våra pollinatörer?

Visste du att ...

  • En tredjedel av det vi äter är beroende av bin och andra pollinatörer.
  • Sverige har nästan 270 arter av bin och humlor, och en tredjedel är hotade.
  • Ekologiska gårdar har i genomsnitt 50 % fler växter och pollinerare jämfört med vanliga gårdar.
Läs mer om ekologisk produktion

Frågor och svar