Arlas köp av Falbygdens Ost godkänns av Konkurrensverket

Lästid
1 min
Publicerad
11 mars 2015
Kontakter:
Presskontakt

Arlas köp av Falbygdens Ost från livsmedelskoncernen Atria har nu godkänts av Konkurrensverket. Det innebär att Arla tar över verksamheten den 1 april 2015. Köpet ligger helt i linje med Arlas strategi att driva premiumsegmentet inom ost.

  • Det här är en bra affär för konsumenter, kunder och Arlas ägare. Medarbetarna inom Falbygdens Ost står för en stolt osttradition och tillsammans med dem kan vi nu ta nästa steg i att utveckla både kunders och konsumenters passion och intresse för ost. Falbygdens Ost är ett strategiskt komplement till Arlas egen ostverksamhet och köpet säkrar lönsam avsättning för våra ägare Arlaböndernas mjölk, säger Henri de Sauvage, vd för Arla Sverige.

I och med godkännandet från svenska Konkurrensverket kan nu lokala fackliga förhandlingar ta vid.

Det var i mitten av oktober som Arla och Atria berättade om förvärvet. Falbygdens Ost har verksamhet i Falköping, där de lagrar och förädlar ost genom till exempel smaksättning och packning. Köpet ligger i linje med Arlas strategi att utveckla premiumsegmentet inom ost, det vill säga att bygga bredd i sortiment samt mervärden som hantverkstradition, smak och njutning.

Falbygdens Ost ägs i dag av Atria Sverige, som i sin tur ingår i den börsnoterade finska koncernen Atria Abp. Arla övertar verksamheten inom Falbygdens Ost den 1 april 2015.

Ytterligare information:

Claes Henriksson, presschef Arla Sverige: 0708-84 42 90, claes.henriksson@arlafoods.com
www.arla.se

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76