Arla Wellness Protein Control – extra protein för frukost, mellanmål och träning

Lästid
1 min
Arla Wellness Protein Control – extra protein för frukost, mellanmål och träning
Publicerad
15 oktober 2013
Kontakter:
Presskontakt

Nu lanseras Arla Wellness® Protein Control, mjölkshake och yoghurt med extra mycket naturligt mjölkprotein. Mjölkshaken är lätt att ta med och dricka på språng under dagen eller direkt efter träning. Yoghurten ger enkelt en proteinrik frukost eller mellanmål.

”Forskning visar att det är positivt att fördela sitt proteinintag jämnare över dagen än vad vi gör idag. Ofta äter vi väldigt lite protein till frukost och betydligt mer till middag. Med en proteinrik yoghurt till frukost eller ett proteinrikt mellanmål blir det lättare att få ett balanserat proteinintag”, säger Annika Strömberg, hälsokommunikatör på Arla.

Nya Arla Wellness Protein Control mjölkshake och yoghurt innehåller 100 procent mer protein jämfört med andra mjölkdrycker respektive yoghurt.

Mjölkshaken innehåller 21 gram protein per flaska. Den finns i smakerna banan & blåbär och jordgubb & hallon, innehåller juice från frukt och bär, har låg halt tillsatt socker och låg laktoshalt. Mjölkshaken kan förvaras i rumstemperatur, men smakar godast väl kyld. Den passar såväl till mellanmål som återhämtningsdryck efter träning. Yoghurten ger cirka 18 gram protein per portion, 2,5 dl. Det ger en proteinrik start på dagen eller ett mättande mellanmål. Den finns i smakerna naturell och vanilj.

Mjölkshaken och yoghurten är berikad med extra mjölkproteiner, som består av vassleprotein (20 procent) och kasein (80 procent). Vassleprotein tas upp snabbt av kroppen och är bra för att bygga upp musklerna. Kasein bryts ner långsammare och tas upp under en längre tid, vilket gör att kroppen får ett jämnare intag av protein.

”Protein behövs för att bygga upp kroppens muskler och kan ge en större mättnadskänsla. I samband med träning har proteiner också betydelse. Ofta rekommenderar man ett återhämtningsmål med en kombination av protein och kolhydrater inom 30 minuter efter träningen, för att ge kroppen ny energi och få igång muskeluppbyggnaden igen”, säger Annika Strömberg.

Arla Wellness Protein Control mjölkshake och yoghurt finns i butik från och med vecka 45. Cirkapris för mjölkshaken, 250 ml, är 11 kr och för yoghurten, 1000 gram, 22:50 kr. Precis som andra mjölkprodukter innehåller mjölkshaken och yoghurten även kalcium och mjölkens alla övriga näringsämnen.

Om Arla Wellness
Arla Wellness är Arlas hälsovarumärke med produkter för magens balans, immunsystemet och en mjölk med extra folsyra, vitamin D och kalcium, näringsämnen som är särskilt viktiga för kvinnor.

Källor: Belza 2013, Paddon Jones 2009,www.svenskmjolk.se/

För ytterligare information, bilder eller produktprover, kontakta:

Annika Strömberg, hälsokommunikatör Arla Foods
Tel: 08-677 32 26,070-603 32 26, annika.stromberg@arlafoods.com

Mikael Lindgren, PR-chef Arla Foods
Tel: 08-789 52 13, 0768-798 513, mikael.lindgren@arlafoods.com

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76