Arla har nu sålt tre Milkovarumärken

Lästid
1 min
Publicerad
17 januari 2012
Kontakter:
Presskontakt

Det bondeägda mejeriföretaget Arla har sålt Milkovarumärkena Fjällfil och Fjällyoghurt till Norrmejerier och Bollnäsfil till Gefleortens mejeriförening. Försäljningen är en del av de motkrav som Konkurrensverket ställde för att godkänna fusionen mellan Arla och Milko i höstas.

– Fjällyoghurt, Fjällfil och Bollnäsfil är omtyckta produkter med starka varumärken som Milko vårdat väl och det känns bra att Norrmejerier och Gefleortens mejeriförening nu kan ta arbetet vidare, säger Arlas Hans-Åke Hammarström som ansvarar för Milkos integration i Arla och för försäljningen av varumärkena.

Försäljningarna har godkänts av Konkurrensverket och varumärkena är i Norrmejeriers och Gefleortens ägo från och med den 7 maj. Fram tills dess sköter Arla produktion och försäljning som tidigare. Enligt Konkurrensverkets beslut ska ytterligare två varumärken säljas. Det handlar om yoghurtvarumärkena Bärry och Tiger. Dessutom har verket beslutat att Arla ska sälja Milkos mejeri i Grådö i Dalarna.

– Det finns intressenter för såväl de återstående varumärkena som för Grådömejeriet, men vi kommenterar ingenting kring detta förrän det finns avtal som är färdiga och skrivna och godkända av Konkurrensverket, säger Hans-Åke Hammarström.

Samtidigt pågår arbetet med att successivt ersätta Milkos varumärken med Arlas varumärken och informera konsumenterna om detta. Den processen beräknas vara klar i maj.

Det var den 1 november som de båda bondeägda ekonomiska föreningarna formellt gick samman. Grundprinciperna i fusionen var att Milkobönderna blev medlemmar och ägare av Arla på samma villkor som de andra Arlamedlemmarna. Milkobönderna fick då också Arlas högre mjölkpris och Arla bildade en Region Nord, där de tidigare Milkobönderna finns representerade .

Fakta om Arla

  • Arla Foods är en kooperativ förening som ägs av cirka 8 000 svenska, danska och tyska mjölkbönder. Drygt 3 500 av dessa finns i Sverige.
  • Arla har 14 anläggningar i Sverige, produktion i totalt 13 länder och försäljningskontor i ytterligare 20.
  • Antal anställda: drygt 16 000, varav 3 200 i Sverige

Ytterligare information:

Claes Henriksson, presschef, Sverige
Telefon: 070-88 44 290, claes.henriksson@arlafoods.com
www.arla.se, www.facebook.com/arlasverige, twitter: @arlasverige

Arla Foods är ett internationellt mejeriföretag och en kooperativ förening som ägs av svenska, danska och tyska mjölkbönder. Arla Foods är en av de starkaste aktörerna i den internationella mejerivärlden med ett brett sortiment av mejeriprodukter av högsta kvalitet. Arla är också världens största producent av ekologiska mejeriprodukter.

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76