Våra mejerier

Jönköping mejeri

Jönköping mejeri

Jönköpings mejeri och logistikcenter förser hela Götaland och norra Europa med mejeriprodukter. Anläggningen är specialiserad på laktosfri mjölkdryck och mjölk med längre hållbarhet, men producerar även grädde och filprodukter som exempelvis kefir och jordgubbsfil.

I Jönköping arbetar ca 650 medarbetare med hela kedjan från gård till konsument. Mjölken hämtas från bonden, produkterna tillverkas, paketeras, kyllagras och rätt kundorder plockas för att slutligen levereras i tid. Det kräver en modern anläggning och i Jönköping pågår ett ständigt arbete för att göra resan så effektiv som möjligt.

Hållbarhet är också en central del i verksamheten. 99 procent av produktionen i Jönköping drivs av förnybara energikällor och likt Arlas övriga svenska verksamhet kör den egna fordonsflottan helt fossilfritt.

Fakta

  • Mjölkinvägning: cirka 160 miljoner kilo per år
  • Byggår: 1985
  • Antal medarbetare: omkring 650 personer
  • Producentmärkning: SE 1028 EG

Producerar

  • Laktosfria mjölkdrycker
  • Mjölk med längre hållbarhet
  • Standard och mellanmjölk
  • Filmjölk naturell och smaksatt
  • Mellan- och lättfil, A-fil, Kefir och Onaka®
  • Vispgrädde

Kontaktuppgifter

Box 1012
Verktygsvägen 21
551 11 Jönköping

Telefon: 036-18 15 00