Våra mejerier

Visby mejeri

På Gotland har mejerier funnits sedan mitten av 1800-talet. Varje år får Visby mejeri cirka 140 miljoner liter mjölk från drygt 170 Gotländska Arlabönder som sedan förädlas till olika mjölksorter för varumärket Arla Ko® i en alldeles egen och lokal förpackningsdesign inspirerad av de gamla kalkstenshusen på Gotland.

Andra produkter som görs i mejeriet är grädde och mjölkpulver. Färskvarorna kan den som bor på eller besöker Gotland köpa lokalt medan mjölkpulvret exporteras till hela världen. Mejeriet arbetar aktivt med miljöfrågor och får 60 procent av sin energi från en lokal biogasanläggning. 2014 tilldelades mejeriet utmärkelsen "Gotlands bästa miljöföretag".

Fakta

  • Mjölkinvägning: cirka 140 miljoner kilo per år
  • Byggår: 1984
  • Antal medarbetare: omkring 55 personer
  • Mejerichef: Magnus Dahlblom
  • Producentmärkning: SE 1035 EG

Här tillverkas

  • Standard-, lätt- och mellanmjölk
  • Vispgrädde
  • Helmjölks-, skummjölkspulver

Kontaktuppgifter

Box 1094
Lundbygatan 1
621 21 Visby

Telefon: 0733-22 76 95
Mejl: magnus.dahlblom@arlafoods.com