Våra mejerier

Vimmerby pulveranläggning

I alla mejerier är hygienen oerhört viktig, men i Vimmerby mjölkpulveranläggning är den något alldeles extra. Här görs nämligen mjölkpulver för bland annat barnmat vilket kräver fem olika hygienzoner där man skiftar skor för varje zon.

Anläggningen som är Arlas modernaste mjölkpulveranläggning tar hand om en stor del av det svenska mjölköverskottet. För att göra ett kilo mjölkpulver behövs 8 till 10 kilo mjölk. Mjölken kommer främst från Arlagårdar i regionen. I Vimmerby tillverkas helmjölks- och skummjölkspulver i olika kvaliteter för att huvudsakligen säljas till andra livsmedelstillverkare som gör bakverk, barnmat, mejeriprodukter mm runt om i världen.

Fakta 

  • Mjölkinvägning: cirka 510 miljoner kilo per år
  • Byggår: 2004
  • Antal medarbetare: omkring 80 personer
  • Anläggningschef: Elisabet Lidberg

Här tillverkas

  • Helmjölkspulver
  • Skummjölkspulver

Kontaktuppgifter

Mejerivägen
598 40 Vimmerby

Telefon: 0492-69 800
Mejl: elisabeth.lidberg@arlafoods.com