Våra mejerier

Stockholm mejeri

Arlas mejeriverksamhet har i Stockholm en lång historia som började redan på 1880-talet. Då bedrevs den framförallt i kvarteret kring Torsgatan och Dalagatan på Norrmalm. Därifrån gick hästskjutsarna med färska mejerivaror till Stockholm med omnejd fram till 30-talet då lastbilar successivt togs i bruk. På 80-talet var behovet stort för ett modernare mejeri och 1984 invigdes ett nytt Arla mejeri i Kallhäll av kungaparet.

Idag är Stockholm mejeri Sveriges största räknat till antalet medarbetare. Här arbetar omkring 650 medarbetare med att tillverka och distribuera färska mejeriprodukter. Mjölken till de olika produkterna är svensk och hämtas inom en radie av 25 mil från mejeriet – från Dalarna ner till Värmland – men huvudsakligen från Mälardalen. Köper du Arla Ko® mjölk, filmjölk, grädde eller gräddfil – konventionell eller ekologisk – och bor i Mellansverige, så kommer det med största sannolikhet härifrån Kallhäll.

Fakta

  • Mjölkinvägning: cirka 235 miljoner kilo
  • Byggår: 1983
  • Antal medarbetare: omkring 650 personer
  • Mejerichef: Martin Stangdell
  • Producentmärkning: SE 1029 EG

Här tillverkas

  • Mjölk; Standard, lätt och mellan
  • Ekologisk mjölk; standard, lätt, mellan, mini och gammaldags
  • Filmjölk; standard, mellan och lätt
  • Ekologisk filmjölk
  • Filmjölk smaksatt med jordgubb samt hallon&blåbär
  • Vispgrädde
  • Ekologisk vispgrädde
  • Gräddfil
  • Ekologisk gräddfil

Kontaktuppgifter

Box 2510
Slammertorpsvägen 1
176 02 Järfälla

Telefon: 08-580 82 600
Mejl: martin.stangdell@arlafoods.com