Våra mejerier

Falbygdens Ost

Falbygdens Ost har tillverkat kvalitetsost sedan 1878. Det var då Johan-August och Johanna Johansson etablerade det gårdsmejeri som sedan blev Falbygdens Ost. Gården hette Tomtebo och låg i Borgunda by, mellan Falköping och Skövde.

Falbygdens Ost var tidigt pionjärer i att förädla och ysta svensk hårdost. Mejeriet var det första i Sverige att lansera en ost med brännvin och är i dag specialiserat på förädling och lagring av hårdost och dessertost. Därför är här viktigt att osten lagras med omtanke och kärlek.

Fakta

  • Byggår: grundades 1878
  • Antal medarbetare: omkring 85 personer
  • Produktionschef: Eleonor Johansson
  • Kapacitet: lagrar och packar ca 8 000 ton ost per år
  • Producentmärkning: SE 3005 EG

Här tillverkas

Hårdost, vitmögelost, grön/blåmögelost, kittost, färskost, smältost, vit- och blåmögelost, ostbrickor och osttillbehör. Exempelvis:

  • Präst®  12 månader, 18 månader och 24 månaders lagringstid
  • Herrgård® 12 månader, 18 månader och 36 månaders lagringstid
  • Grevé®  12 månader, 18 månaders lagringstid
  • Morfars® Brännvinsost
  • Whiskyädel

Kontaktuppgifter till Falbygdens Ost

Falbygdens Ost
Göteborgsvägen 19
521 30 Falköping

Telefon: 0515-29 32 00
Mejl: konsument@falbygdensost.se
Webbplats: www.falbygdensost.se