Snack Bar i Stockholm

”VI HAR TAGIT FRANSK KEBAB TILL SVERIGE”

Snabbmålsrestaurangen Snack Bar, med franska förtecken, serverar kebab på ett nytt sätt. Med kvalitetsråvaror, kunniga medarbetare och lång erfarenhet från restaurangbranschen visar de nu stockholmarna hur en riktigt god kebab kan smaka. Det har gett dem en plats i finalen av Arla Guldko 2015.

”Det känns helt underbart att vi gått till final. Det är ett bra bevis på att vi gör bra grejer och det gör mycket för självförtroendet”, säger Mikael Gröndahl på Snack Bar.

På Snack Bar kan man enkelt slinka in och få sig en vällagad, god och prisvärd snabbmatsrätt. Deras franska kebab baseras på specialimporterat kalvkött från Frankrike. Köttet tillsammans med sallad, lök, tomat, harissa och sauce blanche rullas in i en speciell typ av franskt bröd och pressgrillas före servering.

”Vi är stolta över vårt koncept, att vi tagit den franska kebaben till Sverige. Vi är ett gäng kompisar som länge velat göra det här. Så när vi fick chansen kändes det jätteroligt”, säger Mikael Gröndahl.

Att det gått så bra hittills tror de beror på noga utvalda råvaror, i kombination med duktiga och erfarna kockar och bra medarbetare. Det är nyckeln.

Vinnarna i Arla Guldko koras vid den stora finalen den 27 april 2015 på Grand Hôtel i Stockholm.

Juryn för Bästa Snabbmål består av: Malin Söderström, kock, driver Restaurangen Moderna Museet och Restaurang Hjerta i Stockholm. Ricard Constantiou, grundare av bland annat K25, en mat-och restauranghall mitt i Stockholm, vinnare av Arla Guldko 2014 Bästa Snabbmål. Anders Örnevall, chefredaktör för tidningen Fast Food Magazine, skandinaviens ledande tidning för snabbmatsbranschen. Gunilla Blomqvist och Viveca Kärrström, Arla Foods.