Indian Street Food & Co i Stockholm

”ARLA GULDKO TAR OSS ETT STORT STEG NÄRMARE VÅR VISION”

Indian Street Food & Co är en food truck som vill höja ribban för den indiska matupplevelsen. Med sin vällagade mat som integrerar klassisk indisk matlagningstradition med moderna smaker har de tagit sig till final i Arla Guldko 2015.

”Vi är naturligtvis väldigt glada. För oss är det här en fantastiskt fin bekräftelse. Det är också roligt att en food truck uppmärksammas i ett sådant här prestigefyllt och etablerat sammanhang”, säger Fredrik Lindstål på Indian Street Food & Co.

Indian Street Food & Co grundades våren 2014 av Johan Parmar och Dheeraj Singh som introducerade sin indiska mat till stockholmarna från sin food truck. Idag har Indian Street Food & Co ett centralkök i Sickla och man planerar för ännu en food truck tillsammans med ytterligare satsningar inom catering, färdigmat i butik samt egna restauranger och matbarer.

”Vår vision är att höja ribban för den indiska matupplevelse var vi än befinner oss. Att gå till final i Arla Guldko tar oss ett stort steg närmare den visionen”, säger Fredrik Lindstål.

Bakom maten i Indian Street Food & Co står Dheeraj Singh. Han har mångårig bakgrund som indisk masterchef och har haft flera stora egna restauranger både i Sverige och i Indien. Dheeraj skapar recept som integrerar klassisk indisk matlagningstradition med moderna smaker. Och inte minst den gastronomiska innovationskraften från Indiens gatumat.

Vinnarna i Arla Guldko koras vid den stora finalen den 27 april 2015 på Grand Hôtel i Stockholm.

Juryn för Bästa Snabbmål består av: Malin Söderström, kock, driver Restaurangen Moderna Museet och Restaurang Hjerta i Stockholm. Ricard Constantiou, grundare av bland annat K25, en mat-och restauranghall mitt i Stockholm, vinnare av Arla Guldko 2014 Bästa Snabbmål. Anders Örnevall, chefredaktör för tidningen Fast Food Magazine, skandinaviens ledande tidning för snabbmatsbranschen. Gunilla Blomqvist och Viveca Kärrström, Arla Foods.