Bästa Miljöarbete

"GYNNAR BÅDE STORT OCH LITET"

Lunds kommun och fritidsklubben S:t Hansgården visar tillsammans att kunskap och personligt engagemang ger resultat över förväntan för hållbarhetsarbetet. De fick gemensamt ta emot priset som vinnare av Arla Guldko 2013 i kategorin Bästa Miljöarbete.

-Uppmärksamheten vi fick i och med vinsten har spridit sig i hela kommunen. Nu syns det vi gör utåt! Att få delta i tävlingen var en stor upplevelse och det var också nyttigt att formulera det vi gör i anmälan till tävlingen, säger Maria Ivansson, projektledare Ekologisk Mat i Lunds kommun (EMIL).  

- Att tävla i Guldkon ger en konkret hjälp att se vad vi har och vad vi vill. Vinsten betyder naturligtvis jättemycket, ger oss mer status och är ett bevis för vårt arbete. Barnen blev överlyckliga över vinsten och har gjort böcker på våra ipad om varför vi vann Arla Guldko, säger Marianne Larsen-Charalabidou, föreståndare för S:t Hansgården.

Finalen av Arla Guldko 2013 hölls traditionsenligt på Grand Hôtel i Stockholm där fem vinnare korades i var sin tävlingskategori. Juryns motivering till S:t Hansgårdens och Lunds kommuns gemensamma vinst löd:

”Tack vare tydlig strategi med visionära mål samt en god uppföljning ger man sina medarbetare frihet att utforma verksamheter som gynnar stort och litet både nu och i framtiden.”

Läs mer om Lunds kommun och S:t Hansgården.