SÅ GÖR DU BÄSTA POTATISMOSET

Potatismos blir bäst om man gör det på en mjölig potatissort, för den där riktigt härliga och lena konsistensen.

Mos på mandelpotatis smakar himmelskt. Liksom mos gjort på potatissorterna Bellona, King Edward, Matilda eller Provita.

Grundrecept potatismos 4 portioner

1 kg potatis 2 dl mjölk 25 g smör 1 – 2 krm salt 2 krm vitpeppar

1. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Då blir den genomkokt snabbare.
2. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten 10 – 15 min.
3. Häll av kokvattnet.
4. Värm mjölken med smöret i en kastrull och häll det över potatisen. 
5. Vispa moset riktigt luftigt med elvisp.
6. Smaksätt med salt och peppar.

Potatistips!

När du tröttnat på vanligt mos, smaksätt med: riven muskot, riven lagrad ost, hackade örter, stekta baconstrimlor, hackade soltorkade tomater, hackade oliver, fräst spenat och vitlök.

Recept

Våra bästa recept