Potatisstomp

Potatisstomp

40 min
Stomp är mos med lite grövre bitar. Smaksatt med finrivet citronskal och smakrik cheddarost passar det bra till både långkokta grytor och snabbstekta fiskpinnar.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/potatisstomp/

Gör så här

  • Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet.
  • Värm mjölken i en kastrull.
  • Stöt potatisen grovt och rör i mjölk, ost, smör och citronskal. Smaka av med salt och peppar.
Klart!
Energi:

180 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 18 g
Fett: 9 g

Ingredienser

Mjölig potatis
800 g
2 dl
2 dl
25 g
Citron
finrivet skal av ½
Malen vitpeppar
1 krm
Salt
2 krm