Cottage pie

Cottage pie

50 min Huvudrätt
Cottage pie – även känd som Shepherds Pie – är en engelsk klassisk köttfärspaj och ett gott exempel på hur man kan förvandla rester av kött och potatismos till något helt nytt.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/cottage-pie/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200 °.
  • Skala och hacka löken fint. Fräs den i smör i en kastrull. Tillsätt kött, sås, rotfrukter och kryddor.
  • Häll allt i en smord ugnssäker form eller i fyra portionsformar.
  • Blanda potatismoset med äggulan och bred det över köttet.
  • Tillaga i mitten av ugnen ca 30 minuter.
Klart!

Nötköttet kan även bytas ut mot vilt- eller fläskkött.

Energi:

525 kcal

Protein: 34 g
Kolhydrater: 27 g
Fett: 29 g

Ingredienser

Gul lök
1
1 msk
Finhackat, stekt eller kokt benfritt nötkött
400 g
Kelda® klassisk gräddsås
2 dl
Tärnade eller skivade, kokta morot och/eller andra rotfrukter
3 dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Potatismos
5 dl
Äggula
1