Rabarbersmulpaj

Rabarbersmulpaj

35 min Mellanmål Efterrätt
Rabarbersmulpaj är en riktigt somrig fikafavorit. Havregrynen i smuldegen gör pajen extra krispig. Prova gärna att byta ut hälften av rabarbern mot färska jordgubbar. Oemotståndligt gott!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rabarbersmulpaj/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Skär rabarbern i cm-stora bitar. Lägg i en skål och blanda med socker, vanilj och potatismjöl. Lägg rabarbern i en smord pajform.
  • Blanda havregryn, mjöl och socker i en bunke. Finfördela smöret i blandningen till en smulig deg. Fördela smuldegen över rabarbern.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
  • Servera med vaniljsås.
Klart!

Ingredienser

Rabarber
400 g
Strösocker
1½ dl
Vaniljsocker
1 tsk
Potatismjöl
1 msk
Smuldeg:
Havregryn
1½ dl
Vetemjöl
1 dl
Strösocker
¾ dl
125 g