Paj med rabarber och bär

Paj med rabarber och bär

45 min Efterrätt
När rabarbern står ståtlig i trädgården och bären lyser rött, då ska du laga sommarens godaste paj. Pajen får extra smak av kardemumma och är godast om den serveras ljummen med vaniljsås till.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/paj-med-rabarber-och-bar/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Skölj och skär rabarbern i bitar. Blanda bär och rabarber med potatismjöl och socker.
Pajskal:
  • Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker, mjöl och kardemumma. Smula ner saltet.
  • Tryck ut degen i en pajform, ca 22 cm i diameter. Lägg i bären. Grädda i mitten av ugnen 20-30 min tills den börjar få lite färg.
  • Låt svalna lite före servering. Servera med vaniljsås.
Klart!
Energi:

600 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 64 g
Fett: 35 g

Ingredienser

Rabarber
200 g
Blandade färska bär, t ex vinbär, hallon
200 g
Potatismjöl
2 tsk
Strösocker
1 dl
Pajskal:
175 g
Strösocker
½ dl
Vetemjöl
3½ dl
Stötta kardemummakärnor
1 tsk
Flingsalt
½ tsk