Smulpaj

Smulpaj

45 min Buffé Efterrätt
Grundrecept på en lättlagad smulpaj som du kan använda till äppelpaj, blåbärspaj eller någon annan favorit. Smuldeg går fort att göra och är perfekt om du behöver en snabb dessert!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/smulpaj/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Blanda mjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret skuret i bitar och finfördela allt till en grynig massa.
  • Blanda bären med socker och potatismjöl i en ugnssäker form. Obs dubbla mängden potatismjöl till frysta bär. Fördela smuldegen över fyllningen.
  • Grädda i mitten av ugnen 15-20 min.
  • Vispa grädden. Vispa ner äggula, strösocker och vaniljsocker.
Klart!

Det är också gott att servera smulpajen med Kelda vaniljsås eller Arla Köket Kesella kvarg vanilj.

Energi:

475 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 50 g
Fett: 28 g

Ingredienser

Vetemjöl
3 dl
Strösocker
2 msk
100 g
Bärfyllning:
Färska eller frysta bär t ex blåbär, hallon, krusbär eller jordgubbar
¾ liter
Strösocker
¾ dl
Potatismjöl
½ msk
Till servering:
2 dl
Äggulor
2
Strösocker
2 msk
Vaniljsocker
1 tsk