Rabarbertarte

Rabarbertarte

60+ min Efterrätt
Frisk fyllning och kardemumma ger tarten karaktär. Prova gärna med andra frukter och bär.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rabarbertarte/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Hacka ihop mjöl, salt, socker och smör en matberedare. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en smidig deg.
  • Tryck ut degen i en form med låg löstagbar kant. ca 30 cm i diameter.
  • Skär rabarbern i ca 2 cm stora bitar och blanda med socker, majsstärkelse och kardemumma.
  • Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10 min.
  • Blanda kvarg och socker och bred ut i pajskalet. Fördela rabarberblandningen jämnt på kvargen.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 45 min.
  • Låt tarten kallna och servera med vispad grädde eller glass.
Klart!

Ingredienser

Vetemjöl
4 dl
Salt
½ tsk
Strösocker
1 tsk
175 g
Kallt vatten
½ dl
Fyllning
Rabarber
600 g
Strösocker
3 dl
Majsstärkelse
2 msk
Stötta kardemummakärnor
1 tsk
250 g
Strösocker
2 msk
Till servering
3 dl