Glutenfri rabarberpaj

Glutenfri rabarberpaj

Efterrätt
Syrliga rabarber under ett sött, knaprigt täcke av mandelmjöl, glutenfria havregryn och hackade mandlar. En glutenfri rabarberpaj som kommer att älskas av alla. Servera med en generös mängd krämig vaniljsås.
Carolina Soudah
Carolina Soudah Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/glutenfri-rabarberpaj/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Skär rabarbern i ca 1 cm skivor. Blanda rabarber, socker och potatismjöl och lägg i en pajform.
  • Blanda mandelmjöl, havregryn, socker och vaniljsocker i en bunke. Lägg i smöret, skuret i bitar och arbeta ihop till en smulig deg för hand. Eller mixa allt i en matberedare.
  • Blanda ner den hackade mandeln i smuldegen och fördela den över rabarbern i formen.
  • Grädda mitt i ugnen ca 20 min till fin färg. Servera med vaniljsåsen.
Klart!
Energi:

477 kcal

Protein: 8 g
Kolhydrater: 38 g
Fett: 32 g

Ingredienser

Deg:
Mandelmjöl
2 dl
Glutenfria havregryn
2 dl
Strösocker
1 dl
Vaniljsocker
1 tsk
125 g
Hackad sötmandel
1 dl
Fyllning:
Rabarber
500 g
Strösocker
4 msk
Potatismjöl
½- 1 msk