Kycklingpaj

Kycklingpaj

60+ min Buffé Huvudrätt
Det är aldrig fel med paj, här får du mycket smak och krämighet med smaksatt crème fraiche och kyckling. Perfekt på buffén eller picknicken också!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kycklingpaj/

Gör så här

  • Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
  • Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter Nagga pajskalet med en gaffel och låt vila i kyl ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 200°.
  • Skär kycklingen i mindre bitar. Strimla purjolöken. Salta och stek kycklingen i smör i en stekpanna. Tillsätt purjolöken och låt den fräsa med. Låt svalna något.
  • Kärna ur och tärna paprikan. Blanda kyckling, purjolök, paprika, crème fraiche, ägg och hälften av osten.
  • Förgrädda pajskalet ca 10 min.
  • Fördela blandningen i pajskalet och strö över resten av osten.
  • Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min.
Klart!

Ingredienser

Vetemjöl
3 dl
125 g
Kallt vatten
2 msk
Fyllning:
Kycklingbröstfiléer
2
Purjolök
300 g
Salt
½ tsk
Röd paprika
1
2 dl
Ägg
3
2 dl

Håll koll på tempen

Perfekt innertemperatur för kycklingfilé är 72°.

Lär dig mer om innertemperaturer: Innertemperatur - kyckling, torsk, fläsk, med mera