Kycklingpasta med spenat och parmesan

Kycklingpasta med spenat och parmesan

Huvudrätt
Supersnabb vardagspasta med krämig sås. Vill du göra rätten vegetarisk, tillsätt färdigkokta bönor eller kikärtor istället för kyckling. Klart!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kycklingpasta-med-spenat-och-grillade-gronsaker/

Gör så här

  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  • Strimla kycklingköttet. Fräs det i smör-&rapsolja i en stekpanna, salta och peppra.
  • Rör ner crème fraiche och låt koka ihop ca 5 min. Vänd ner spenaten och blanda med pastan. Servera direkt.
Klart!

Frys in överbliven kokt pasta. Fyll på med pasta allt eftersom det blir över. Perfekt till gratänger.

Energi:

575 kcal

Protein: 34 g
Kolhydrater: 57 g
Fett: 22 g

Ingredienser

Kycklinglårfilé
450 g
2 msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
2 dl
Babyspenat
65 g
Pasta
300 g

Håll koll på tempen

Perfekt innertemperatur för kycklingfilé är 72°.

Lär dig mer om innertemperaturer: Innertemperatur - kyckling, torsk, fläsk, med mera