Papillon Roquefort opast blåmögelost 100g
Är det någon dessertost som är världsberömd, så är det Roquefort. Den kraftfulla, smakrika kungen av blåmögelost utvecklar sin fina smak i Combalou-grottorna i södra Frankrike. Råvaran är fårmjölk vilket känns i smaken – denna ädelost är både stark och salt. Därför föredrar många ett sött vin som Sauternes eller portvin till sin Roquefort. Byborna i Roquefort dricker helst vanligt rödvin till sin specialitet. Oavsett val av dryck är Papillon Roquefort opast en god och pikant ost till ostbricka.
Näringsdeklaration
Ingredienser
Opastöriserad FÅRMJÖLK, salt, löpe, syrningskultur, mognadskultur, Penicillium Roqueforti.
Allergener
Innehåller: mjölk
Näringsvärde
|
Energi
pr. 100 g
1572 kJ / 379 kcal
|
|
Fett
pr. 100 g
32 gram
|
|
varav mättat fett
pr. 100 g
20 gram
|
|
Kolhydrat
pr. 100 g
1,8 gram
|
|
varav sockerarter
pr. 100 g
0 gram
|
|
Protein
pr. 100 g
21 gram
|
|
Salt
pr. 100 g
3,6 gram
|
Förvaringstemperatur
Förvaras vid högst: 8°C
Hållbarhet
100
Producerat
Frankrike
Artikelnummer
55690 12x100 g
Streckkod
3177890001008
Vikt/volym
100 g
Relaterade produkter
Artiklar
Stilton – Storbritanniens blåa favorit
Från mild till vild – en guide till blåmögelostar
Cambozola – en mild gorgonzola
En förälskad mans bästa misstag: Gorgonzola
Lyft smakerna på din osbricka med Roquefort
Vad är kittost?
Vilken ost smälter bäst?