Papillon Roquefort opast 32% blåmögelost ca 1400g
Är det någon blåmögelost som är världsberömd, så är det Roquefort. Kungen av dessertost utvecklar sin fina smak i kalkstensgrottorna Combalou i södra Frankrike. Råvaran är fårmjölk, vilket också känns i smaken – denna ädelost är verkligen kraftfull, smakrik och salt. Många föredrar därför ett sött portvin eller Sauternes till sin Roquefort. Byborna i Roquefort dricker helst ett trevligt rödvin till sin specialitet. Oavsett val av dryck är Papillon Roquefort opast en god och pikant ost till ostbricka.
Näringsdeklaration
Ingredienser
Blåmögelost gjord av opastöriserad fårMJÖLK.
Allergener
Innehåller: mjölk
Näringsvärde
|
Energi
pr. 100 g
1507 kJ / 364 kcal
|
|
Fett
pr. 100 g
32 gram
|
|
varav mättat fett
pr. 100 g
23 gram
|
|
Kolhydrat
pr. 100 g
0,5 gram
|
|
varav sockerarter
pr. 100 g
0,5 gram
|
|
Protein
pr. 100 g
19 gram
|
|
Salt
pr. 100 g
3,2 gram
|
Förvaringstemperatur
Förvaras vid högst: 8°C
Hållbarhet
90
Producerat
Frankrike
Artikelnummer
596810 1x1400 g
Streckkod
2322195500003
Vikt/volym
1400 g
Relaterade produkter
Artiklar
Stilton – Storbritanniens blåa favorit
Från mild till vild – en guide till blåmögelostar
Cambozola – en mild gorgonzola
En förälskad mans bästa misstag: Gorgonzola
Lyft smakerna på din osbricka med Roquefort
Vad är kittost?
Vilken ost smälter bäst?