Falbygdens® Morfars Brännvinsost lagrad 12 mån ca 530g
Sveriges första brännvinsost! Falbygdens® Morfars Brännvin 12 mån 31% är en lagrad hårdost med kraftfull, rund och fyllig karaktär som passar utmärkt till skaldjur, i matlagningen och på ostbrickan. Den är en grynpipig ost som lagras under tillsyn i över ett år och som smaksatts med ett kryddigt brännvin. Vällagrad ost som denna avnjuts helst rumstempererad och gärna tjockt skivad på ett gott knäckebröd. Kanter som blir över kan med fördel rivas och frysas in för att kunna användas som matlagningsost vid behov.
Näringsdeklaration
Ingredienser
Pastöriserad MJÖLK, salt, syrningskultur, ystenzym, kalciumklorid, konserveringsmedel E202, brännvin.
Allergener
Innehåller: mjölk
Näringsvärde
|
Energi
pr. 100 g
1614 kJ / 389 kcal
|
|
Fett
pr. 100 g
31 gram
|
|
varav mättat fett
pr. 100 g
20 gram
|
|
Kolhydrat
pr. 100 g
0 gram
|
|
varav sockerarter
pr. 100 g
0 gram
|
|
Protein
pr. 100 g
26 gram
|
|
Salt
pr. 100 g
1,2 gram
|
Förvaringstemperatur
Förvaras vid högst: 10°C
Hållbarhet
84
Producerat
Sverige
Artikelnummer
596526 8x530 g
Streckkod
2340418400008
Vikt/volym
530 g
Relaterade produkter
Artiklar
Välj rätt hårdost
En guide till svenska hårdostar
Lagrad ost – vad är det?
Vad är kittost?
Vilken ost smälter bäst?
Hur mycket ost per person? Så mycket ost bör du servera
Allt du behöver veta om fårosten Manchego