Falbygdens® Rekommenderar Manchego hårdost ca 160g
Har du läst Don Quijote så känner du till Manchego. Av spanjorerna är den älskad och den serveras ofta som ost till tapas, men är också en god hårdost till ostbricka. Mjölken som används till osten ska vara oskummad och fåren måste ha betat i La Mancharegionen. Lagringstiden kan variera mellan två månader och två år, och smakerna utvecklas mer ju längre den lagras. Typiskt för Manchegon är ytans zickzack-mönster – en romantisk påminnelse om den tid då osten lagrades i formar flätade av Espartogräs från La Manchaplatån. Nu lagras den i moderna ostformar i metall. Falbygdens® Rekommenderar Manchego har en härligt smörig och något salt smak.
Näringsdeklaration
Ingredienser
Pastöriserad fårMJÖLK, syrningskultur, konserveringsmedel (E1105 (ÄGG)), kalciumklorid, löpe, salt
Allergener
Innehåller: ägg, mjölk
Näringsvärde
|
Energi
pr. 100 g
1820 kJ / 439 kcal
|
|
Fett
pr. 100 g
37 gram
|
|
varav mättat fett
pr. 100 g
24 gram
|
|
Kolhydrat
pr. 100 g
2 gram
|
|
varav sockerarter
pr. 100 g
1 gram
|
|
Protein
pr. 100 g
26 gram
|
|
Salt
pr. 100 g
1,7 gram
|
Förvaringstemperatur
Förvaras vid högst: 10°C
Hållbarhet
21
Producerat
Spanien
Artikelnummer
55714 6x160 g
Streckkod
2022015600004
Vikt/volym
160 g
Relaterade produkter
Artiklar
Vad är kittost?
Vilken ost smälter bäst?
Hur mycket ost per person? Så mycket ost bör du servera
Allt du behöver veta om fårosten Manchego
Allt du behöver veta om getostfavoriten Chèvre
Marmelad till ost – våra bästa tips på tillbehör till ostbrickan
All världens ostsorter – se listan med olika osttyper