Falbygdens® Rekommenderar Appenzeller opast hårdost ca 200g
Njut av Falbygdens® Rekommenderar Appenzeller opast – en god opastöriserad ost till ostbrickan. Appenzeller är en av de äldsta ostsorterna från Schweiz, med anor från medeltiden. Den tillverkas framförallt i Appenzell-regionen i nordöstra Schweiz. Fram till början av 1900-talet gjordes osten för hand av bergsherdarna och de största konsumenterna på den tiden var munkarna. Appenzeller liknar Emmentaler och Gruyère, men har en lite kraftigare och fruktigare smak som får sin speciella karaktär av att den våtbehandlas med en blandning av vitt vin och olika kryddor under lagringen. Prova att servera en bit Appenzeller tillsammans med körsbärsmarmelad på en lyxig ostbricka.
Näringsdeklaration
Ingredienser
Opastöriserad MJÖLK, löpe, syrningskultur, salt.
Näringsvärde
|
Energi
pr. 100 g
1626 kJ / 392 kcal
|
|
Fett
pr. 100 g
32 gram
|
|
varav mättat fett
pr. 100 g
19 gram
|
|
Kolhydrat
pr. 100 g
0 gram
|
|
varav sockerarter
pr. 100 g
0 gram
|
|
Protein
pr. 100 g
25 gram
|
|
Salt
pr. 100 g
1,3 gram
|
Förvaringstemperatur
Förvaras vid högst: 8°C
Hållbarhet
21
Producerat
Schweiz
Artikelnummer
55776 6x200 g
Streckkod
2022059900009
Vikt/volym
200 g
Relaterade produkter
Artiklar
Vad är kittost?
Vilken ost smälter bäst?
Hur mycket ost per person? Så mycket ost bör du servera
Allt du behöver veta om fårosten Manchego
Allt du behöver veta om getostfavoriten Chèvre
Så väljer du rätt vin till pecorino
Marmelad till ost – våra bästa tips på tillbehör till ostbrickan