Falbygdens® Rekommenderar Appenzeller opast hårdost ca 200g

Falbygdens® Rekommenderar Appenzeller opast hårdost ca 200g

Njut av Falbygdens® Rekommenderar Appenzeller opast – en god opastöriserad ost till ostbrickan. Appenzeller är en av de äldsta ostsorterna från Schweiz, med anor från medeltiden. Den tillverkas framförallt i Appenzell-regionen i nordöstra Schweiz. Fram till början av 1900-talet gjordes osten för hand av bergsherdarna och de största konsumenterna på den tiden var munkarna. Appenzeller liknar Emmentaler och Gruyère, men har en lite kraftigare och fruktigare smak som får sin speciella karaktär av att den våtbehandlas med en blandning av vitt vin och olika kryddor under lagringen. Prova att servera en bit Appenzeller tillsammans med körsbärsmarmelad på en lyxig ostbricka.

Näringsdeklaration

Ingredienser

Opastöriserad MJÖLK, löpe, syrningskultur, salt.

Näringsvärde

Energi
pr. 100 g 1626 kJ / 392 kcal
Fett
pr. 100 g 32 gram
varav mättat fett
pr. 100 g 19 gram
Kolhydrat
pr. 100 g 0 gram
varav sockerarter
pr. 100 g 0 gram
Protein
pr. 100 g 25 gram
Salt
pr. 100 g 1,3 gram

Förvaringstemperatur

Förvaras vid högst: 8°C

Hållbarhet

21

Producerat

Schweiz

Artikelnummer

55776 6x200 g

Streckkod

2022059900009

Vikt/volym

200 g