Arlabloggen

Även Crème fraichen blir grönare

Arla Köket Crème fraiche i formatet 2 deciliter får en ny pappersbägare samtidigt som aluminiumfoliet byts ut mot plastförstärkt papper. Den nya bägaren består till största delen av förnybar råvara och minskar klimatpåverkan med 50 %, jämfört med den tidigare förpackningen.

Att minska växthusgasutsläppen från mejeri, transport och förpackningar är en del av Arlas miljöstrategi. De förpackningssatsningar Arla Sverige gjort de senaste fem åren har minskat utsläppen av växthusgaser med 2 060 ton CO2.

– Vårt mål är att alla våra förpackningar ska bli återvinningsbara samtidigt som vi vill minska vårt avtryck på miljön. Därför är vi mycket stolta över vår nya Crème fraiche-bägare där vi har ökat andelen förnybara material och tagit bort all aluminium, vilket minskar klimatpåverkan med drygt 50 %, säger Anna-Karin Modin Edman, hållbarhetschef på Arla.

Pappersbägaren och toppfolien består till största delen av förnybar och återvinningsbar pappersfiber och sorteras som pappersförpackning. Locket består till största delen av återvunnen PET-plast och sorteras precis som tidigare som plastförpackning.

– Genom att välja vår nya pappersbägare kan konsumenter känna sig trygga i att de gör ett gott val i dubbel bemärkelse: smakupplevelsen är stor och miljöpåverkan liten, säger Elisabeth Hedenljung, varumärkesansvarig på Arla Köket.

Butikstrender.se skrev snabbt en artikel