Finalisterna klara i Arla Guldko 2023 Bästa Matglädjeförskola och Bästa Matglädjeskola

Lästid
2 min
Finalisterna klara i Arla Guldko 2023 Bästa Matglädjeförskola och Bästa Matglädjeskola. Foto: PMAGI/Fredrik Karlsson/Noor Studio/Janne Höglund/Catharina Fyrberg/Emil Malmborg/Arla.
Publicerad
09 februari 2023
Kontakter:
Presskontakt

Ytterligare sex tävlande har gått vidare till final i Arla Guldko 2023, tre finalister vardera i kategorierna Bästa Matglädjeförskola och Bästa Matglädjeskola. Finalisterna kommer nu att detaljgranskas av jurygrupper där bland annat stjärnkockarna Marie Skogström och Paul Svensson deltar. Vinnarna koras slutligen vid den stora finalen den 8 maj 2023.

– Finalisterna i Bästa Matglädjeförskola och Bästa Matglädjeskola har alla en förmåga att lyfta hela måltiden. De lagar inte bara fantastisk mat, utan de ser också hur de ständigt kan utveckla allt runt måltiden. De delar med sig av sin kunskap, väcker nyfikenhet och inspirerar både sina matgäster och sina kollegor. Med omtanke och värme skapar de såväl arbetsglädje som matglädje, säger Erica Elfving, projektledare för Arla Guldko.

Tävlingskategorierna i Arla Guldko 2023 är Bästa Matglädjeförskola , Bästa Matglädjeskola , Årets Frukostlyft samt Bästa Seniormatglädje. Samtliga finalister presenteras under vecka 6.

I Arla Guldkodelas även utmärkelsen Årets Guldstjärna uttill den eller dem som direkt eller indirekt bidrar till att utveckla det offentliga köket.De tre toppkandidaterna till Årets Guldstjärna presenteras vecka 8.

Finalisterna i Arla Guldko 2023, Bästa Matglädjeförskola och Bästa Matglädjeskola

Bästa Matglädjeförskola
Blanka förskola Vadstena
Förskolan Pärlan  Vårby 
Norrahammars förskola Jönköping
Bästa Matglädjeskola
Stenkulans skola  Lerum
Stora Hammars skola Vellinge
Västerstrandsskolan  Karlstad

Om stjärnkockarna i jurygrupperna

  • Marie Skogström, driver Mat & Vin Slottsparken samt Svenska Kocklandslaget. Marie deltar i juryn för Bästa Matglädjeförskola.
  • Paul Svensson, driver restaurangen Paul & Taylor Lanthandel i Sundbyberg, där hållbarhet är ett av nyckelorden. Paul deltar i juryn för Bästa Matglädjeskola.
  • Martin Moses, Årets Kock 2019, ägare av restaurang Human i Göteborg. Martin deltar i juryn för Årets Frukostlyft.
  • Malin Söderström, driver restaurangen Moderna museet på Skeppsholmen i Stockholm. Malin deltar i juryn för Bästa Seniormatglädje.
  • Fredrik Eriksson, Årets Kock 1987, krögare på Långbro Värdshus och Restaurang Nationalmuseum. Fredrik leder juryn för specialpriset Årets Guldstjärna.

Kontaktuppgifter till finalisterna i Arla Guldko 2023 Bästa Matglädjeförskola

Kontaktuppgifter till finalisterna i Arla Guldko 2023 Bästa Matglädjeskola

Om Arla Guldko

Arla har en viktig roll i att utveckla branschen, inte minst när det gäller mat till unga och gamla. Arla Guldko startade år 2000 som ett initiativ för att hylla vardagshjältar i den offentliga måltiden och inspirera andra genom att lyfta fram goda exempel. Med tävlingen vill Arla driva på utvecklingen och sprida vardagshjältarnas arbetssätt med bland annat kvalitet, hållbarhet, råvaror i säsong, minskat svinn och pedagogik.

Vinnarna får utöver äran, statyetten Arla Guldko, ett exklusivt diplom och ett utbildningsstipendium. Fyra särskilt tillsatta jurygrupper, var och en toppad med en av Sveriges bästa stjärnkockar, arbetar under flera veckor med att utse finalister och slutligen vinnarna i samtliga kategorier. Läs mer här: Arla Guldko

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76