Ny vd för Arla Sverige

Lästid
2 min
Cecilia Kocken, tillträdande vd för Arla Sverige. Foto: Arla
Publicerad
09 december 2022
Kontakter:
Presskontakt

Cecilia Kocken, nuvarande chef för Arlas globala Foodservice-verksamhet, blir ny vd för Arla Sverige från och med den 1 april 2023. Hon ersätter Kai Gyllström.

– Jag är glad att Cecilia återvänder till den svenska marknaden. Arla är en viktig och respekterad verksamhet i Sverige. Cecilias erfarenhet av att driva affärer, bygga varumärken och utveckla Foodservice-verksamheten globalt, i kombination med förmågan att leda och engagemanget för att driva tillväxt genom innovation, gjorde henne till det idealiska valet att efterträda Kai Gyllström. Rekryteringen är ett bevis på att det finns många duktiga ledare inom Arla och jag ser fram mot att arbeta med Cecilia i hennes nya roll som vd, säger Arlas Europachef Peter Giørtz-Carlsen.

Under sin tid som chef för Foodservice globalt (det vill säga mat utanför hemmen, som restauranger, skolor och sjukhus) skapade Cecilia Kocken ett globalt team som har utvecklat Foodservice-sektorn. Verksamheten har tagit ett stort steg inom digitala tjänster och skapat strategiska partnerskap med kockar globalt, samtidigt som Foodservice-sektorn har anpassat sig till verkligheten efter covid och en global marknad i stor förändring.

Dessförinnan var Cecilia Kocken chef för området Mjölk, yoghurt och mjölkbaserade drycker i Arla Sverige. I denna roll bidrog hon till att skapa en ledande position inom hållbarhet för Arla-varumärket, etablerade inhouse-byrån The Barn samt utvecklade sortimentet för mjölkbaserade drycker. Innan Arla hade hon ledande befattningar på Procter & Gamble i tolv år.

– Jag är stolt över att få chansen att leda ett företag med en så central samhällsroll som Arla. Vi levererar näringsrik mat till miljontals konsumenter, och till skolor, sjukhus och andra verksamheter runt om i landet varje dag. Dessutom är vi en viktig pusselbit inom svensk livsmedelsberedskap, och drivande för lönsamhet i lantbrukssektorn, så att våra svenska Arlabönder kan fortsätta producera hållbar mat även i framtiden.

Kai Gyllström lämnar Arla Sverige den 30 april för att säkerställa en smidig övergång.

– Jag vill tacka Kai för hans bidrag till Arla sedan han började 2009. Han har lett vår verksamhet i Saudiarabien, startat vår globala Foodservice-verksamhet, varit vd för Arla Finland och nu senast Arla Sverige. Kais engagemang för verksamheten, kollegor och våra ägare mjölkbönderna har alltid varit 100 procent. Jag har uppskattat hans förmåga att alltid lyckas behålla lugnet, och hans ledarskap under de många år vi har arbetat tillsammans. Det är mycket tråkigt att han lämnar Arla och jag önskar honom lycka till i sin nya roll, säger Peter Giørtz-Carlsen.

Kai Gyllström flyttar tillbaka till Finland för att bli koncernchef för det finska börsnoterade livsmedelsföretaget Atria.

Processen för att hitta Cecilia Kockens efterträdare har startat.

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76