Pizza poppis under pandemin

Lästid
1 min
Pizza poppis under pandemin
Publicerad
30 juni 2021
Kontakter:
Presskontakt

I en undersökning av Arla uppgav en av fyra att de har ändrat sina matvanor under pandemin och fler uppgav att de har mer tid till att laga middag. Samtidigt har intresset för Arlas recept på pizzadeg ökat med 251 procent jämfört med föregående år och försäljningen av riven mozzarella och pizzaost har ökat med 30 procent under året.

I samband med att fler spenderat mer tid i hemmet, har också intresset och behovet av att laga mer mat hemma ökat. Trafiken till Arlas receptsidor har ökat med 33 procent jämfört med föregående år. Det recept som ökat mest är pizzadeg som under pandemin haft närmare en halv miljon fler besökare, vilket motsvarar en ökning på 251 procent.

”Att allt fler lagar mat från grunden verkar ha varit en stor trend under pandemin, något som blivit väldigt tydligt på våra receptsidor där trafiken ökat rejält. Att just pizza skulle ligga i toppen trodde vi faktiskt inte, men det verkar som att vi svenskar tycker om en lagom utmaning”, säger Karin Granlund, ansvarig för matinspiration, Arla.

Det är inte bara receptet på pizzadeg som ökat under pandemin, försäljningen av Arlas rivna mozzarella och pizzaost har också ökat med 30 procent jämfört med föregående år.

”Vår rivna mozzarella har blivit en storfavorit i svenska hushåll och toppar faktiskt försäljningen i butik just nu. Tittar vi bara på försäljningen av riven mozzarella och pizzaost har vi under det senaste året sålt ungefär en halv miljon fler förpackningar än året innan. Det är en stor ökning om vi tittar på tidigare år”, säger Helena Lindhé Permander, varumärkesansvarig för matlagningsost, Arla.

Om statistiken från Arla.se
Siffrorna är en sammanställning av perioden 11 mars 2020-2021 och 11 mars 2019-2020. Endast recept med en ökning på minst 200 000 besök har inkluderats. Köpt trafik är inte inräknad.

Om undersökningen
Undersökningen är genomförd av YouGov på uppdrag av Arla under perioden oktober-november 2020. Totalt deltog 3 500 respondenter. Urvalet är representativt för den svenska befolkningen vad gäller kön, ålder och län.

Länkar

Pizzadeg - grundrecept
Snabb pizzadeg utan jäst

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76