KESO® Cottage Cheese nu ett ännu lättare val i mejerihyllan

Lästid
2 min
KESO® Naturell 250 g (Original, Mini, Ekologisk, Laktosfri, Protein) med ny förpackningsdesign och pappersfiberbägare lanseras v.16 i butik.
Publicerad
17 april 2019
Kontakter:
Presskontakt

I april 2019 kommer den drygt 60-åriga favoriten KESO ® få ny kostym – plastbägaren byts ut mot en pappersfiberbägare samt får en uppdaterad förpackningsdesign . Introduktionen av den nya pappersfiberbägaren är något som kommer att bidra till 60 procent lägre klimatpåverkan ­än tidigare bägare. Det motsvarar 560 ton mindre koldioxid per år eller koldioxidutsläppen från 17 miljoner nyproducerade plastkassar . Ett självklart val för alla som bryr sig om klimatet.

Förpackningen för KESO® byts nu ut från plastbägare till pappersfiberbägare och först ut att få den nya bägaren är KESO® 250 gram, som finns i butik från vecka 16. Senare under året kommer även KESO® 500 gram få den nya pappersfiberbägaren. Till dess har hela produktsortimentet KESO® också fått den nya förpackningsdesignen som blir tydligare och modernare.

KESO® har varit en favorit i de svenska hemmen sedan produkten lanserades på marknaden 1958. Det breda smakutbudet, det nyttiga näringsinnehållet och det gränslösa användningsområdet, har gjort KESO® till en ständigt aktuell och populär produkt. I den nya designen symboliseras detta av cirkeln som tillkommer som designelement. Cirkeln är en våra äldsta symboler och står för helhet och balans, något som även varumärket KESO® står för.

– Eftersom KESO® är en av våra storsäljare så kan vi tack vare den nya bägaren minska vår klimatpåverkan avsevärt. Nu kan du samtidigt göra ett val som är snällare mot klimatet när du väljer din KESO® eftersom vi nu har en bägare med trä som råvara istället för plast. Bytet av bägare för KESO® 250g och 500g kommer tillsammans bidra till 560 ton mindre koldioxid per år vilket motsvarar utsläppen från produktionen av 17 miljoner plastkassar, säger Magdalena Falk, Brand Manager för KESO®, Arla Foods.

Att minska förpackningarnas klimatpåverkan och nå klimat netto noll klimatpåverkan år 2045 är en del av vår miljöstrategi. Klimatpåverkan från förpackningarna ska ha minskat med 25 procent fram till 2020, jämfört med 2005. Idag är cirka 80 procent av råvaran i våra förpackningar förnybar.

OM KESO

  • KESO® lanserades i Sverige 1958 och kommer ursprungligen från USA. Detta efter att Mjölkcentralens dåvarande direktör Gösta Winberg gjorde en resa dit 1945 och upptäckte då produkten cottage cheese.
  • Namnet ”KESO” är ursprungligen en försvenskning av det spanska ordet för ost, queso.
  • KESO® är en krämig färskost med grynig konsistens, gjord på 100% svensk mjölk från Arlagårdar. Mjölken ystas med mjölksyrakultur till små runda ostkorn. För att få en krämig och smakrik ost blandas sedan kornen med mjölk, grädde och lite salt.
  • All KESO® produceras på Arla Foods mejeri i Falkenberg och är gjord på svensk mjölk från Arlagårdar i Falkenberg med omnejd.
  • Produkten är en bra proteinkälla. Den har en naturligt hög proteininnehåll som kommer av hur produkten tillverkas. Med andra ord, inget tillsatt protein, det är där helt naturligt.
  • Produkten har en låg fetthalt, från 0,2% till 4% fett, så det finns en produkt för alla.
  • Historia, inspiration och recept med KESO®: https://www.arla.se/produkter/keso-cottage-cheese/

Tillgänglighet
Samtliga KESO® 250 g i den nya pappersfiberförpackningen och förpackningsdesignen kommer att finns i butik från vecka 16, 2019.

För pressförfrågningar och produktprover, kontakta:
Annie Rundfelt, Prat PR
Tel: 070-910 10 43 annie.rundfelt@prat.se

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76