Följ med korna in i ladugården

Lästid
1 min
Följ med korna in i ladugården
Publicerad
24 oktober 2017
Kontakter:
Presskontakt

Varje år lockar Arlas kosläpp över 175 000 besökare runt om i landet. Många vill se de glada kossorna springa ut och möta våren på grönbete. Men hur ser det egentligen ut när sommaren är slut och korna går in? Arla har spelat in en ny film för att visa hur en modern Arlagård fungerar.

– Att vara bonde i dag kräver mycket arbete, men den tekniska utvecklingen med maskiner och datorer har förbättrat arbetsmiljön. Det gör också att bonden kan ägna mer tid åt att se till sina djur. För att ge en inblick i livet på gården har Arla tagit fram en film där mjölkbonden Veronica Svenzen förklarar Arlas ”ko-filosofi”:-Att sköta djuren med omsorg är en självklarhet för oss bönder. Friska och välmående djur är en grundförutsättning för att kunna leverera förstklassig mjölk. När korna mår bra så blir mjölken bra är vår filosofi, säger Veronica Svenzen, Arlabonde på Nöbble gård.

I den nya filmen berättar Veronica om livet som bonde och hur korna har det på Nöbble, en av Sveriges modernaste mjölkgårdar. De flesta kor hålls numera i så kallad lösdrift vilket innebär att korna själva kan bestämma när de vill äta och vila. När de vill mjölkas går de till en mjölkrobot två eller tre gånger om dagen. Filmen, som är gjord i 360-format, ger tittaren en god inblick i hur korna har det i ladugården

– Vi vet att god djuromsorg är en hjärtefråga för många konsumenter. Nu när korna har gått in i ladugårdarna för säsongen vill vi visa att de har det bra inomhus också, säger Ann Freudenthal, ansvarig för Arla varumärket.

Reglerna kring djuromsorg hanteras inom Arlas kvalitetsprogram Arlagården®. Alla Arlabönder kontrolleras efter programmet som innehåller en mängd regler för hur korna ska skötas och hur arbetet på gården ska gå till. Programmet beskriver allt ifrån vilket foder korna ska få till hur mjölken ska förvaras innan den hämtas av tankbilen. Mycket handlar om god hygien, men naturligtvis också om god djur- och miljöomsorg.

– Kvalitetsprogrammet Arlagården är en viktig del i vår strategi. Med Arlagården tar Arla ansvar för att mjölken både är producerad på ett ansvarsfullt sätt och är av hög kvalitet, och motsvarar framtidens krav, säger Ann Freudenthal.

Se filmen här:

https://www.youtube.com/watch?v=bqAX1rEu9sQ

För mer information om Arlas ko-filosofi och kvalitetsprogram, besök:

https://www.arla.se/om-arla/bonden-korna-garden/ko-filosofi/

För mer information kontakta:

Ann Freudenthal, ansvarig för Arla varumärket

e-post: ann.freudenthal@arlafoods.com tel: +46706895848

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76