Arla lanserar proteinrika och goda produkter för personer med liten aptit

Lästid
1 min
Arla lanserar proteinrika och goda produkter för personer med liten aptit
Publicerad
26 maj 2016
Kontakter:
Presskontakt

God smak ökar både lusten att äta och dricka; därför är matens smak extra viktig för personer med dålig aptit. Med det i åtanke har Arla tagit fram en ny produktserie som riktar sig till äldre personer som behöver mycket protein och energi i små portioner*.

- Många äldre har dålig aptit och då är smaken extra viktig. Därför ville vi ta fram en produkt som inte behöver tillagas, är lätt att få i sig och som smakar gott, även för personer som har svårt att få i sig den näring som de behöver, säger Karin Arkbåge, nutritionist vid Arla Sverige.

Arla Protino® består av två drycker och en dessert. Produkterna är baserade på vassleprotein och utvecklade för att smaka gott samtidigt som de har en hög koncentration av proteiner och kalorier. Trots den höga halten av vassleprotein smakar Arla Protino® som friska, lätt syrade mejeriprodukter.

- De allra flesta mjölkprodukter är naturligt rika på protein. Det vi har gjort här är att förstärka och anpassa näringsinnehållet till vår målgrupp som behöver mer kalorier och protein, säger Karin Arkbåge.

Arla Protino® dryck innehåller 13,6 gram protein per portion (125 ml). De kan drickas direkt ur flaskan, med sugrör, hällas upp i ett nedkylt glas eller serveras i en skål med flingor, frukt eller müsli. Drycken ger cirka 254–257 kalorier per flaska, exklusive flingor, frukt eller müsli. Arla Protino® dessert innehåller 6,1 gram protein och 120 kalorier per portion (80 g).

Arla Protino® finns i varianterna citron/vanilj och hallon. De innehåller 13,6 gram protein per portion. Arla Protino® dessert äpple/kanel innehåller 6,1 gram protein per portion.

* Arla Protino® kan inte likställas med medicinska näringsprodukter som skrivs ut på recept. Inte heller ersätter Arla Protino® en hel måltid, utan är ett komplement till annan kost.

Vill du veta mer, vänligen kontakta:

Mikael Lindgren, PR-chef Arla Sverige
Tel. 08 789 52 13, 0768 798 513
E-post: mikael.lindgren@arlafoods.com

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76