Arla börjar sälja ekologisk Gotlandsmjölk i Stockholm

Lästid
1 min
Arla Ko Gotlandsmjölk - Ekologisk Mellanmjölk
Publicerad
06 december 2016
Kontakter:
Presskontakt

Från och med den 14 februari 2017 kommer Stockholmarna kunna köpa ekologisk mjölk från 11 Arlagårdar på Gotland. Arla Ko Gotlandsmjölk kommer att säljas i utvalda butiker i Stockholmsområdet.

Arla har en lång tradition på Gotland. Varje år levererar ca 170 gotländska Arlagårdar ca 140 miljoner kg mjölk till Visby mejeri. Öns Arlabönder skapar hundratals arbetstillfällen och bidrar till att hålla de gotländska landskapen öppna och levande. I somras lanserade Arla en ny förpackningsdesign för Arla Ko Gotlandsmjölk och samtidigt började Arla planera för att sälja gotländsk mjölk i Stockholm.

  • Det finns en stark koppling mellan Gotland och Stockholm. Nästan 6 000 hushåll i Stockholmsområdet har sommarboende på Gotland och varje år reser hundratusentals Stockholmare till ön. Nu vänder vi på ordningen och tar en av de bästa sakerna med Gotland, den fantastiska mjölken, till Stockholm. Vi har jobbat med det här sedan i somras och det är väldigt roligt att det äntligen blir av, säger Magnus Dahlblom, mejerichef på Visby mejeri.

Med start vecka 7 kommer Arlas ekologiska Gotlandsmjölk säljas som mellanmjölk och lantmjölk i utvalda butiker i Stockholmsområdet. Mjölken produceras på 11 ekologiska Arlagårdar på Gotland. Tillverkning och förpackning av mjölken sker på mejeriet i Visby.

Mer information om produkterna och försäljningsställen i Stockholmsområdet kommer i februari 2017.

Om Visby mejeri

Visby mejeri har ca 50 medarbetare och producerar mjölk, grädde och mjölkpulver. Färskvarorna levereras huvudsakligen till butiker och grossister på Gotland medan mjölkpulvret exporteras till hela världen. Mejeriet arbetar aktivt med miljöfrågor och får 60% av sin energi från en lokal biogasanläggning. 2014 tilldelades mejeriet utmärkelsen ”Gotlands bästa miljöföretag”.

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76