Indian Street Food & Co i Stockholm vinnare i Arla Guldko 2015 Bästa Snabbmål

Lästid
2 min
Indian Street Food & Co i Stockholm vinnare i Arla Guldko 2015 Bästa Snabbmål
Publicerad
27 april 2015

Med noggrant utvalda råvaror och spännande kryddor serverar de indisk mat från sin food truck. Indian Street Food & Co har ambitionen att höja ribban för den indiska matupplevelsen. Deras engagerade arbete har nu belönat dem med en vinst i **Arla Guldko 2015** i kategorin [Bästa Snabbmål](http://www.arla.se/evenemang/guldko/tavlingskategorier/basta-snabbmal/) . Priset delades ut under måndagen vid den stora finalen på Grand Hôtel i Stockholm.

Arla Guldko genomfördes i år för sextonde året i rad och fem lyckliga vinnare korades i var sin tävlingskategori. Vinnaren i varje kategori fick statyetten Guldkon, diplom och ett stipendium på 25 000 kr.

  • Det här priset är ett enormt kvitto på att vi arbetar på rätt sätt. Vår ambition är att växa och föra vår vision om indisk matlagning vidare. Vi är så glada att få chansen att vara en del av den svenska matkulturen, säger Fredrik Lindstål, en av grundarna till Indian Street Food & Co.

Juryns motivering till Indian Street Food & Co:s vinst:
“Med oblyga smaker och en stor portion serviceanda har man lagt stockholmarna vid sina fötter. Vinnarens tidlösa inriktning har ironiskt nog gjort den till ett av de hetaste alternativen på en växande scen. Ett stort plus till vinnarens ständiga sökande efter autentiska och optimala smaker utan att flirta med försvenskade varianter.”

Övriga finalister i kategorin Bästa Snabbmål är Love Food Café i Stockholm och Snack Bar i Stockholm.

Juryarbetet för Bästa Snabbmål började redan under hösten förra året**.** Man har bedömt helhet, långsiktighet, kvalitet och engagemang hos de tävlande. Juryn består av: Malin Söderström, kock, driver Restaurangen Moderna Museet och Restaurang Hjerta i Stockholm. Ricard Constantiou, grundare av bland annat K25. Vinnare av Arla Guldko 2014 Bästa Snabbmål. Anders Örnevall, chefredaktör för tidningen Fast Food Magazine. Gunilla Blomqvist och Viveca Kärrström, Arla.

Om Arla Guldko
Arla Guldko, ofta kallad ”matbranschens Oscar”, är en landsomfattande tävling som lyfter fram och belönar dem som satsar extra mycket på att sprida matglädje inom butik, restaurang och storkök. Vinnarna i respektive tävlingskategori får statyetten Arla Guldko, utbildningsstipendium på 25 000 kr samt diplom. Övriga tävlanden som deltar i finalen får diplom och utbildningsbidrag på 5 000 kr. Mer finns att läsa på www.arla.se/guldko.

För ytterligare information kontakta:
Johan Shamir Parmar, Indian Street Food & Co, Stockholm, tel: 070-7264648, johan.parmar@indianstreetfood.se

Fredrik Larm, projektledare Arla Guldko, Sponsring & Event chef Arla Sverige
Tel. 070-689 54 91, 08-789 54 91 fredrik.larm@arlafoods.com

Mikael Lindgren, PR-chef Arla Sverige
Tel. 0768-798 513, 08-789 52 13, mikael.lindgren@arlafoods.com

Vinnare i samtliga kategorier:
Bästa Miljöarbete: Yasuragi och Nordic Choice Hotels
Bästa Matglädjeskola: Brunnsboskolan, Göteborg
Bästa Snabbmål: Indian Street Food & Co, Stockholm
Bästa Matglädjeförskola: Tessins förskola, Nyköping
Bästa Matglädjebutik: Hemköp Hornstull, Stockholm

Högupplösta filmklipp från Arla Guldko-finalen kan hämtas från Clipsource www.clipsource.se/arla

Filmklipp från Arla Guldko-finalen kommer även att finnas på Arla Play
www.arla.se/arla-play/ och Youtube www.youtube.com/user/ArlaSverige