Ny bok från Arla inspirerar till bättre frukoststunder

Lästid
1 min
Ny bok från Arla inspirerar till bättre frukoststunder
Publicerad
14 oktober 2014
Kontakter:
Presskontakt

Den 26 oktober vrider svenskarna tillbaka klockan en timme då vi övergår från sommartid till vintertid. För många är det en ovälkommen påminnelse om att sommaren är slut och att vi går mot mörkare tider. Men det innebär också att vi får en timme extra för dagens viktigaste mål – frukosten. För att ta vara på den extra frukosttimmen och samtidigt inspirera till en bättre och godare frukost lanserar nu Arla ”Tid för frukost – favoriter, nya och gamla” – nytänkande tips och recept oavsett tidstillgång.

En bra frukost som start på dagen är en viktig förutsättning för en hälsosam livsstil. Frukostboken ”Tid för frukost – favoriter, nya och gamla” innehåller tips och recept för en näringsrik men också roligare frukost. Till exempel frukosttapas för hela familjen, bananomelett med blåbär, avokadokräm med hallon och flera nytänkande varianter på svenska klassiker såsom gröt, alla anpassade efter hur mycket tid du har.

-  Vi vill inspirera till att variera och ta tillvara på frukosten. Många slarvar och hoppar över frukosten helt eller äter exakt samma  frukost varje dag. För oss är frukost en stund för njutning, ett sätt att umgås och samla energi inför resten av dagen. Genom att erbjuda inspirerande tips och recept för både de som har mycket tid och de som har mindre med tid hoppas vi att alla kan ta sig mer tid och göra mer av sin frukost, säger Ann Freudenthal, ansvarig för Arlas varumärke.

Genom att sprida proteinintaget under dagen optimeras musklernas proteinupptag, vilket är särskilt viktigt för de som tränar mycket och för äldre. Många äter lite protein på morgonen och koncentrerar hela intaget till lunch och middag.

-  En bra frukost ska innehålla en variation av olika näringsämnen. Genom att kombinera mejeriprodukter med frukt, nötter och fullkorn får man bra med näring och energi för att orka fram till lunch. Att variera sin frukost är enklare än vad många tror, säger Annika Strömberg,  hälskommunikatör på Arla Sverige.

Boken ”Tid för frukost – favoriter, nya och gamla” är en del av Arlas nya frukostkampanj som inleds vecka 42. Bifogat finner du några inspirerande tips från boken.

Följ oss på facebook.com/arlasverige

För mer information om boken eller högupplösta bilder, vänligen kontakta:

Mikael Lindgren, PR-chef Arla Foods
Tel: 08-789 52 13, 076-879 85 13
E-post: mikael.lindgren@arlafoods.com

Ann Freudenthal, ansvarig för Arla Brand
Tel: 070-689 58 48
E-post: ann.freudenthal@arlafoods

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76