Kelda® grillsåser till kött, fisk, fågel och grönt: Smakrika och lätta såser till sommarens grillkvällar

Lästid
1 min
Kelda® grillsåser till kött, fisk, fågel och grönt: Smakrika och lätta såser till sommarens grillkvällar
Publicerad
03 april 2014
Kontakter:
Presskontakt

Nu lanserar Kelda® kalla grillsåser, en serie smakrika såser gjorda på crème fraiche som gör det enkelt att laga en god måltid. Såserna är de första som baseras på crème fraiche i ett segment där de flesta andra är baserade på majonnäs. Keldas såser är perfekta när du inte hinner göra en sås från grunden. Välj mellan Fransk Bearnaise, Amerikansk Barbeque, Spansk Mojo Rojo och Svensk Örtagårdssås.

Vi grillar som aldrig förr i Sverige. Grillsäsongen blir längre för varje år, vintergrillare är nästan normen, vi lägger nya råvaror på grillen och grillat är mer i ropet än någonsin. Till den grillade maten följer de kalla ”klicksåserna” som vunnit enorm popularitet, och kungen bland såserna är bearnaisesåsen. – En äkta bearnaise görs på smör, ägg, vinäger, schalottenlök och dragon. En del byter ut smöret mot olja och då får man en majonnäsbaserad sås med smak av bearnaise. I vår bearnaise är smöret i stället utbytt mot crème fraiche, vilket ger en god smak, en fin konsistens och en lättare sås, säger Kattis Klingberg, marknadsansvarig för Kelda. Fyra smaker – oändliga möjligheter

Kelda fransk bearnaisesås – med den klassiska smaken av dragon och vinäger. Den passar till mycket och är en favorit till kött. Vill du testa något nytt: servera såsen till grillad dragonkyckling, ugnsbakad aubergin med bön- och vetesallad eller köttfärsspett smaksatta med dijonsenap.

Kelda amerikansk barbequesås – karaktäristisk söt och mustig sås med rökig smak som passar till allt grillat kött. Prova den till beer can kyckling smaksatt med chili och ingefära, hamburgare på högrev eller grillad korv med pinnbröd och majskolvar.

Kelda spansk mojo rojo-sås ­– en kryddig sås med lite hetta. God till grillat ox- och fläskkött, perfekt till lammentrecote och vitlöksgrillad sparris, kycklingburgare med massor av grönsaker eller tjocka, smakrika korvar med pasta- och fetaostsallad.

Kelda svensk örtagårdsås – en klassisk svensk sås med smak av färska örter. Prova till citronmarinerad fisk och nypotatis, grillad lövbiff och en sallad på rödbeta, äpple och dill eller grillade vitlöksbaguetter med vitost.

Nyheterna har en fetthalt på 21-26 % och finns i butik med start v. 15, 2014. Cirkapris: 19 kronor/200 gram. För produktbilder: www.arla.se, klicka på press högst upp på sidan. För tips om hur du gör din egen bearnaise: www.kelda.se/bea.

För ytterligare information kontakta:
Mikael Lindgren, PR-chef Arla Foods AB, 076-879 85 13, mikael.lindgren@arlafoods.com
Kattis Klingström, Senior brand manager Kelda, 070- 689 54 42, kattis.klingstrom@arlafoods.com

För praktiska frågor som produktprover, bilder etc, kontakta:
Linda Wängborg, 070-634 62 12, linda.wangborg@onemotion.se

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76