​Fortsatt undersökning av Arlas köp av Falbygdens ost

Lästid
1 min
​Fortsatt undersökning av Arlas köp av Falbygdens ost
Publicerad
16 december 2014
Kontakter:
Presskontakt

Konkurrensverket har beslutat att inleda en så kallad fördjupad undersökning av Arlas förvärv av Falbygdens Ost från livsmedelskoncernen Atria. Undersökningen är inget ovanligt steg i processen vid den här typen av affärer.

Detta är ett steg i Konkurrensverkets process som vi visste kunde bli aktuell. Arla är ett stort konsumentvaruföretag och en fördjupad undersökning är inte ovanlig vid affärer av den här omfattningen. Vi har en bra dialog med Konkurrensverket och ger dem all information de behöver för sin undersökning. Vår bedömning är att verket kommer att godkänna förvärvet, säger Marika Isberg, bolagsjurist på Arla.

Det var i mitten av oktober som Arla och Atria berättade om förvärvet. Falbygdens Ost har verksamhet i Falköping, där de lagrar och förädlar ost genom till exempel smaksättning och packning. Köpet ligger i linje med Arlas strategi att utveckla premiumsegmentet inom ost.

Falbygdens Ost ägs i dag av Atria Sverige, som i sin tur ingår i den börsnoterade finska koncernen Atria Abp. Affären är villkorad av godkännande från det svenska Konkurrensverket.

Ytterligare information:

Claes Henriksson, presschef Arla Sverige: 0708-84 42 90, claes.henriksson@arlafoods.com
www.arla.se

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76