Arla lanserar Kesella kvarg i ny smak: blåbär

Lästid
1 min
Arla lanserar Kesella kvarg i ny smak: blåbär
Publicerad
14 maj 2014
Kontakter:
Presskontakt

Smaksatt Kesella blir allt populärare. Nu lanserar Arla en ny smakvariant: blåbär. Med en mild, krämig konsistens och tydlig smak av blåbär passar Arla Köket Kesella kvarg blåbär till både bakning och desserter. Den är god som tillbehör till bakverk och kan även avnjutas precis som den är. Nyheten säljs endast under en begränsad tidsperiod och finns i butik nu.

 – Smaksatt kvarg blir allt populärare och vi väljer därför att komplettera sortimentet med den kanske allra mest efterfrågade smaken - blåbär, säger Elisabeth Hedenljung, varumärkesansvarig på Arla Köket.

Kesella blåbär är tillverkad av naturell kvarg som smaksatts med naturliga råvaror. Nyheten innehåller små bitar av blåbär och har en fetthalt på 7,5 procent.

Under det senaste året har efterfrågan på kvargprodukter ökat med 60 procent i Sverige. Kvarg används med fördel i matlagning, bakning och desserter. De smaksatta varianterna ökar ständigt i popularitet och idag utgör volymandelen av smaksatt kvarg 26 procent av totalmarknaden*, vilket kan jämföras med 19 procent år 2012**.

­– Att kvarg ökar i popularitet beror bland annat på produktens fördelar när det kommer till bak- och matlagning, men även dess höga proteininnehåll. Den bidrar med en frisk smak och används med fördel i efterrätter eller som en klick till goda bakverk, istället för grädde eller glass. Prova gärna Kesella blåbär i en len bärmousse eller som ingrediens i muffins, säger Elisabeth Hedenljung.

Produktinformation
Kesella® är ett av Arlas varumärken för kvarg. Arla Köket Kesella kvarg blåbär finns i butik från och med nu fram till cirka vecka 36. Nyheten lanseras i en förpackning om 250 gram och har ett cirkapris på 16 kronor.

Arla Köket Kesella kvarg finns sedan tidigare som naturell i två olika fetthalter, 10 respektive 1 procent samt tre smaksatta varianter, vanilj, hallon och citrus. De smaksatta produkterna har en fetthalt på 7,5 procent.

* Nielsen MAT, april 2014
** Nielsen MAT, april 2012

Följande recept med Arla Köket Kesella kvarg blåbär bifogas utskicket:
Muffins med blåbär, Blåbärsmousse, Plättar med blåbärskvarg, Drottningsdessert

För fler recept och inspiration besök:
http://www.arla.se/vara-produkter/vara-produkter/alla/arla-koket/kesella/

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Elisabeth Hedenljung, varumärkesansvarig Arla Köket
Tel: 08-789 54 40, 0706-89 54 40
E-post: elisabeth.hedenljung@arlafoods.com

För produktprover, recept och högupplösta bilder, vänligen kontakta:
Elin Eriksson, presskontakt Prat PR
Tel: 0704-22 89 50
E-post: elin.eriksson@prat.se

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76