Arla Köket Kesella

Kesella − kvarg för matlagning, desserter och bakning

Arla Köket Kesella kvarg är en slät färskost som görs av skummjölk som ystas med mjölksyrakultur och ystenzym till en slät ostmassa som sedan smaksätts med grädde.

Produkterna är utvecklade och anpassade för att passa din matlagning, desserter och bakning.
De naturella varianterna har en frisk, kärv smak som passar bra till matbröd, saffransbullar och pajdeg. De är en bra bas i krämiga röror och fungerar även bra i varma maträtter som tillagas i ugn, men tänk på att kvarg inte går att koka.

De smaksatta varianterna finns en mängd olika smaker. Dessa är en blandning av naturell kvarg och frukter, bär eller kryddor och har alla en naturligt frisk och god smak. Använd dem gärna i efterrätter eller som klick till goda bakverk eller frukt och bär. Ett gott alternativ till glass men även goda att äta som de är.

Receptinspiration med Kesella dulce de leche

Kladdkaka i långpanna med kolakvarg
Kladdkaka i långpanna med kolakvarg
Kolaparfait med svarta vinbär
Kolaparfait med svarta vinbär
Banoffeepaj
Banoffeepaj
Smoothie med kola och banan
Smoothie med kola och banan
Stekta äpplen med dulce de leche
Stekta äpplen med dulce de leche

Fler recept med Kesella kvarg

Baka med Kesella kvarg