Arla först i Sverige med drickkvarg

Lästid
1 min
Arla först i Sverige med drickkvarg
Publicerad
21 augusti 2014
Kontakter:
Presskontakt

Efterfrågan på kvargprodukter har aldrig varit större. Som första företag på den svenska marknaden lanserar Arla nu ett helt nytt sätt att konsumera kvarg, som dryck. Arlas unika drickkvarg är en mild och mättande dryck utan tillsatt socker som påminner om drickyoghurt men är baserad på kvarg. Nyheten lanseras i två goda smaker: apelsin & vanilj samt jordgubb & granatäpple. I butik från vecka 37.

2014 har den svenska marknaden för kvarg exploderat. Under årets första månader har kvargkonsumtionen ökat med cirka 70 procent, jämfört med samma period förra året*.

Många väljer att äta kvarg till frukost, mellanmål eller när de behöver något snabbt i farten. Arla är först ut på den svenska marknaden med att lansera kvarg som dryck och tillgodoser därmed en stark efterfrågan från konsumenter.

– Vi vill vara det företag som driver den svenska kvargmarknaden genom att erbjuda nya spännande produkter. Många efterfrågar enkla och mättande mellanmål som går snabbt att få i sig. Kvarg på flaska är precis det, säger Ann Bergman, Senior Brand Manager på Arla Foods Sverige.

Arlas drickkvarg lanseras i smakerna apelsin & vanilj samt jordgubb & granatäpple. Drycken är slät, utan fruktbitar, och innehåller inget tillsatt socker. Drickkvargen har dessutom ett högt naturligt proteininnehåll och låg fetthalt.

Produktinformation
Arlas drickkvarg har ett rekommenderat försäljningspris på 13-17 kronor per förpackning. Nyheterna säljs i praktiska flaskor om 350 gram och finns i butik från vecka 37 med smygpremiär på Pressbyrån från vecka 35.

*ACNielsen, YTD tom 10 aug-14.

För mer information kontakta:
Ann Bergman, Senior Brand Manager på Arla Foods Sverige
Tel: 0768-895498
E-post: ann.bergman@arlafoods.com

För produktprov och högupplösta bilder, kontakta:
Elin Eriksson, presskontakt Prat PR
Tel: 0704 22 89 50
E-post: elin.eriksson@prat.se

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76