Arla antar företagsposition om fortsatt GMO-fritt foder

Lästid
1 min
Publicerad
14 april 2014
Kontakter:
Presskontakt

Arla Sverige kommer inte heller i fortsättningen tillåta GMO i fodret till svenska mjölkkor. Bakgrunden är att LRF Mjölk har beslutat att ta bort mejeribranschens gemensamma GMO-policy och Arla har därför beslutat att anta en egen företagsposition om GMO-fritt foder. Svenska Arlabönder kommer därmed även fortsättningsvis att få ett ekonomiskt tillägg för att de bara använder GMO-fritt foder till sina kor.

  • Det är naturligt att varje mejeriföretag självt får besluta hur de vill göra och Arlas bedömning är att vi även fortsättningsvis ska ha en position om GMO-fritt foder till svenska kor. Sverige är en mycket viktigt marknad för koncernen och vi tror att detta i nuläget är bra för Arlas varumärke och vår affär, säger Henri de Sauvage, vd för Arla i Sverige.

Arlabönderna i Sverige kommer även i fortsättningen få ett tillägg för GMO-fritt foder. Exakt hur modellen för ersättningen kommer att se ut är inte klart. Fram till nu har de svenska Arlabönderna fått ersättning i mars för GMO-fritt foder föregående år.

Läs mer om LRF Mjölks beslut att ta bort den branschgemensamma policyn här.

Presskontakt:
Claes Henriksson, presschef för Arla i Sverige: 0708-84 42 90, claes.henriksson@arlafoods.com

www.arla.se

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76