Arla Wellness fil – nytt tillskott i hälsoserien

Lästid
2 min
Arla Wellness fil – nytt tillskott i hälsoserien
Publicerad
18 januari 2013
Kontakter:
Presskontakt

Nu utökas hälsoserien Arla Wellness med filmjölk – Balance fil och Immune fil. Precis som övriga produkter i sortimentet innehåller de nyttiga ingredienser som har fått ett EU-godkännande för att få marknadsföras för specifika hälsopåståenden. De nya filerna finns i butik från vecka 6.

Arla Wellness Balance fil finns i smakerna naturell och jordgubb & vanilj, och Arla Wellness Immune fil i smaken blåbär. Alla har en krämig och mjuk konsistens. Med de här tillskotten består nu produktserien av mjölk, yoghurt, drickyoghurt och fil. Genom att välja något ur sortimentet till sina vardagsvanor, som filen på morgonen, mjölken till lunchen eller yoghurten till mellanmålet, får man enkelt i sig allt det goda varje dag.

Arla Wellness produkterna innehåller mjölkens alla nyttigheter och till det har Arla lagt till fler utvalda ingredienser. Man har utgått från de välgörande ingredienser som har fått ett EU-godkännande* för att få marknadsföras med specifika hälsopåståenden. Utöver detta har produkterna kompletterats med ingredienser som bygger på Arlas erfarenhet och forskning, framförallt aktiva laktobaciller som Arlas egen patenterade Lactobacillus casei F19 och fibrer.

Arla Wellness sortimentet är fokuserat på tre hälsofördelar. Balance är produkter för magen1, Immune är produkter för immunsystemet2 och Bone Health för skelettet3. Produkterna är berikade med olika mängder vitamin D, vitamin C och/eller extra mycket kalcium som på olika sätt bidrar till vårt välmående. Vitamin D är ett vitamin som både bidrar till att immunsystemet fungerar normalt och till att skelettet bibehålls. Just nu tittar Livsmedelsverket på om man ska utöka rekommendationen för hur mycket vitamin D vi behöver äta varje dag, från 7,5 µg till 10µg för alla från 2 år och uppåt.

Arla Wellness fil finns i butik med start vecka 6 och har ett cirkapris på 20 kr.

För mer information, se www.arla.se/wellness.

*EU-godkännande: vetenskapligt granskat av EFSA, europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet, beslutat av EU-kommissionen.
1) Godkänt hälsopåstående: Kalcium bidrar till att matsmältningsenzymerna fungerar normalt.
2) Godkänt hälsopåstående: Vitamin D och C bidrar till att immunsystemet fungerar normalt.
3) Godkänt hälsopåstående: Kalcium behövs för att bibehålla en normal benstomme. Vitamin D bidrar till att bibehålla en normal benstomme

Fakta
• Arla har över 40 års erfarenhet av att utveckla produkter med aktiva bakterier. Ett exempel är Dofilus som lanserades i början av 80-talet.
• Balance och Immune yoghurtar och filmjölk innehåller en unik kombination med tre aktiva bakterier: Lactobacillus casei F19, Lactobacillus acidophilus LA-5 och Bifidobacterium lactis BB-12, i hög halt, 15 miljarder bakterier per 100 ml. En av bakterierna är Arlas egen patenterade Lactobacillus casei F19 som är mycket bra på att överleva både i produkten och genom hela mag-tarm kanalen. Alla filerna innehåller, precis som yoghurtarna, fibrer. Det finns två typer av fibrer – lösliga och olösliga. I dessa produkter används lösliga fibrer som inte ger tuggmotstånd.
• Även Balance och Immune mjölkdryck innehåller aktiva bakterier; Lactobacillus acidophilus LA-5 och Bifidobacterium lactis BB-12. Det är de första mjölkvarianterna på marknaden med aktiva bakterier.

För ytterligare information, kontakta:

Annika Strömberg, hälsokommunikatör Arla Foods, tel: 08-677 32 26,070-603 32 26, annika.stromberg@arlafoods.com

Inger Söderlund, PR-chef Arla Foods på 070-689 58 84, 08-789 58 84, inger.soderlund@arlafoods.com

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76