Nyval av medarbetarrepresentanter till Arlas styrelse

Lästid
1 min
Publicerad
16 april 2012
Kontakter:
Presskontakt

Två av de fyra medarbetarrepresentanterna i Arlas styrelse lämnar Arlas representantskap och styrelsen. Därför ska medarbetarna nu utse två nya representanter.

Anledningen är att de två styrelseledamöterna har fört vidare känslig information från styrelsen, och därmed agerat i strid med styrelsens verksamhetsregler.

De båda, Bjarne Bundesen och Bjarne Hass Nielsen, beklagar djupt det som hänt och förklarar att det inte varit deras avsikt att bryta mot verksamhetsreglerna. Efter ett möte mellan Bjarne Bundesen och Bjarne Hass Nielsen och ordföranden och vice ordföranden är bedömningen att det inte är möjligt att fortsätta arbetet i styrelsen med det förtroende som krävs. Därför har de valt att avgå och att ställa sina platser till förfogande.

– Det är viktigt att det finns förtroende mellan styrelsens ledamöter, och för att Arlas medarbetare ska vara representerade på bästa möjliga sätt i styrelsearbetet har vi valt att avgå, säger Bjarne Bundesen och Bjarne Hass Nielsen.

Arlas styrelseordförande, Åke Hantoft, beklagar situationen:

– I Arla har vi av tradition ett nära samarbete i styrelsen, men det grundas på förtroende och därför har jag respekt för deras beslut. De två ledamöterna har gjort en stor insats i styrelsen, och det vill jag tacka dem för, säger han

Två nya danska styrelseledamöter kommer att utses så snabbt som möjligt bland de danska medarbetarvalda ledamöterna i representantskapet och de avgåendes suppleanter.

Ytterligare information:

Claes Henriksson, presschef, Sverige
Telefon: 070-88 44 290, claes.henriksson@arlafoods.com
www.arla.se, www.facebook.com/arlasverige, twitter: @arlasverige

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76