Ny fas för Grådöförsäljningen

Lästid
1 min
Publicerad
02 mars 2012
Kontakter:
Presskontakt

Uppdraget att sälja mejeriet i Grådö lämnades på torsdagen över till en oberoende förvaltare som Konkurrensverket utsett. Anledningen är att den tid Arla hade på sig att själv avyttra mejeriet gått ut, utan att några tillräckligt bra formella bud tagits emot.

  • Vi har sedan Konkurrensverkets beslut försökt hitta en köpare som är beredd att ta över mejeriet i Grådö, men även om det funnits intressenter har vi inte tagit emot några formella bud som bedömts som tillräckligt bra för att gå vidare med. Därför går försäljningsuppdraget nu in i denna nya fas, säger Christer Åberg, vd för Arla i Sverige.

I samband med att Konkurrensverket godkände fusionen mellan Arla och Milko i höstas ställdes ett antal motkrav. Dels skulle Arla sälja fem tidigare Milkovarumärken (vilket gjorts), dels skulle Arla sälja mejeriet i Grådö i Dalarna. Kravet från Konkurrensverket är att anläggningen i Grådö ska säljas för mejeriverksamhet.

  • Förvaltaren tar nu över ansvaret för processen. Och vi på Arla kommer att fullt ut bistå den oberoende förvaltaren med nödvändig kunskap och information, säger Christer Åberg.
    Det var den 1 november som de båda bondeägda ekonomiska föreningarna Milko och Arla formellt gick samman. Grundprinciperna i fusionen var att Milkobönderna blev medlemmar och ägare av Arla på samma villkor som de andra Arlamedlemmarna. Milkobönderna fick då också Arlas högre mjölkpris och Arla bildade en Region Nord, där de tidigare Milkobönderna finns representerade.

Ytterligare information:

Claes Henriksson, presschef, Sverige
Telefon: 070-88 44 290, claes.henriksson@arlafoods.com
www.arla.se, www.facebook.com/arlasverige, twitter: @arlasverige

Relaterade artiklar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76